that's life


that's life 1.0

(taal en taalkunde)

(Engels, letterlijk 'dat is het leven') zo is het leven nu eenmaal
Gebruikt als berustend tussenwerpsel, vaak met de bijgedachte aan tegenspoed. Vergelijkbaar is Frans "c'est la vie". Vaak ook in titels van films, documentaires, songteksten, tijdschriften, artikelen e.d. en in namen van bedrijven, producten, verenigingen, gezelschappen e.d.

Algemene voorbeelden


'Ik kom mensen tegen, kinderen net van de universiteit, die het recht opeisen om nooit een onaangenaam moment mee te maken. Niemand mag ooit iets zeggen dat ze niet leuk vinden, of een grap vertellen die ze niet aanstaat. Maar je kunt nu eenmaal niet altijd alles krijgen zoals je het hebben wilt. Er gebeuren altijd dingen die pijnlijk zijn, dingen waar je woedend om wordt. That's life.'

NRC,

Een gevangene van 28 jaar keek mij onderzoekend aan. Hij had nooit eerder een echte schrijver in het echt gezien. Hij zat achter tralies voor slagen en verwondingen en openbare dronkenschap en moest in het beste geval nog vier maand brommen, een jaar of zelfs anderhalf jaar in het slechtste geval. 'Wat ga je doen als je hier straks buiten komt?' vroeg ik. 'Heb je werk? Familie? Toekomstplannen?' 'Het eerste wat ik doe? Een flink stuk in mijn kloten zuipen!' zei hij. '… en dan? Dan zit je hier opnieuw voor vier jaar.' Hij haalde zijn schouders op. That's life, dacht hij.

http://www.stanlauryssens.be/life.html

Jouw ouders zijn op dit moment teleurgesteld omdat je homo bent. Andere ouders zijn teleurgesteld omdat hun kind voor een andere beroep kiest, niets met de kerk te maken wil hebben of juist in het klooster gaat of wat dan ook. That's life! Geef hen de tijd om eraan te wennen.

http://www.switchboard.nl/vraag/302:1.html

Je zult vast wel iets kunnen bedenken samen met de buren waardoor hun privacy niet in het gedrang komt. Mochten jullie verhuizen dan moeten ze met de nieuwe mensen nieuwe afspraken maken. That's life.

http://forum.fok.nl/topic/1655844/7/25,

That's life, is een titel van een nummer van Frank Sinatra. Een geweldige zanger, die geweldige muziek maakte.

http://frisii.nl/knillie/2010/03/15/thats-life/,

In de documentaire 'That's Life' portretteert fotograaf Sander Veeneman het leven van drie kinderen in Mozambique, Zuid-Afrika en het noorden van Peru.

http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/t/That-s-Life.html,

That's Life is een interkerkelijk (vierstemmig) koor (sopranen, alten, tenoren, bassen) en heeft circa 30 enthousiaste leden. Het koor zingt in 3 kerkcentra: "De Lichtboog" in Almere-Stad, "De Goede Rede" in Almere-Haven en "De Drieklank" in Almere-Buiten en luistert katholieke, protestantse en oecumenische kerkdiensten op.

http://www.koor-thatslife.nl/index.php/home,

Ieder mens komt in zijn leven voor leuke, vervelende of moeilijke uitdagingen te staan. Bovendien, naarmate je ouder wordt groeit je verlangen om op jouw manier te leven en te werken. That's Life!

http://www.thatslifecoach.nl/,